Pihakivetys

Pihakiveys omalle pihalle?

Piha-alueiden viimeistelypintoja on Suomen olosuhteisiin tarjolla monia. Pihakiveys on yksi suosituimmista ja kestävimmistä valinnoista pihojen viimeistelyyn. Pihakivi on materiaalina ihanteellinen Suomen ilmastoon ja sen neljään selkeään vuodenaikaan. Kivetyksen kyky käsitellä kosteutta ja pakkasta on vertaansa vailla unohtamatta ajoneuvoista koituvaa kovaa kulutusta.

Helppohoitoisuus on yksi avainsanoista valittaessa pihan materiaaleja. Kiveykseltä on helppoa harjata lehdet ja roskat pois. Myöskään hiekkaa ja pölyä ei kulkeudu sisätiloihin samoin kuten pelkästä sorapihasta. Keväisin lumi ja jää sulavat nopeasti kivien varatessa kevät auringon lämpöä ja näin ollen nopeuttaa pihan kuivumista.

Vuosien saatossa pihaympäristössä voi olla tarvetta päällysteiden purkamiseen sähköjohtoja tai vesilinjoja vedettäessä. Pihakiveys on helppo purkaa näiltä osin ja asentaa uudelleen ilman näkyviä korjausjälkiä.

Pihakiveys valintana on myös kiinteistön arvoa nostattava. Värit, muodot sekä vaikka erilliset kasvatusaltaat ovat hyvin toteutettuna arvokas lisä kiinteistön kokonaisarvoon.

Kivetyksen työvaiheet

Piha-alueiden viimeistelypintoja on Suomen olosuhteisiin tarjolla monia. Pihakiveys on yksi suosituimmista ja kestävimmistä valinnoista pihojen viimeistelyyn. Kivetyksen teko voidaan jakaa karkeasti kolmeen vaiheeseen. Raakapohjien teko, asennuspohjan teko sekä ladonta ja viimeistely.

Raakapohjilla tarkoitetaan eloperäisen ja routivan maa-aineksen poistoa ja ladontapinnan muodon muokkausta koneellisesti. Tällöin huomioidaan hulevesien tarvitsemat kaadot pihakaivoihin sekä pois rakennuksista. Avattuun alueeseen tehdään myös kantava ja routimaton kerros karkeammasta kiviaineksesta ja suodatinkankaalla maa-ainekset erotellaan toisistaan mikäli tilanne sitä edellyttää. Raakapohjat myös tärytetään ensimmäisen kerran tiiviiksi täryllä.

Asennuspohjissa karkeamman kerroksen päälle levitetään hienompi ns. kivituhka kerros. Linjarin avulla kerros levitetään ja samalla haetaan viimeiset muodot ladottavalle alueelle. Tämän jälkeen muokattu pinta tärytetään tiiviiksi. Ennen ladonnan aloitusta levitetään ohut kerros kivituhkaa tasaavaksi asennuspohjaksi.

Ladontatyö aloitetaan kiinteästä rakenteesta, yleensä päärakennuksen sokkelista. Ladontatyö etenee valmiilta pinnalta ja sen suoruutta tarkkaillaan koko työn ajan linjalangoilla tarvittaviin suuntiin. Kivien leikkaus on työvaiheista viimeisempiä sekä reunakivien asennus. Reunakivillä kivetyksestä saadaan tukevampi sekä viimeistelty ilme. Viimeinen työvaihe on hienon saumaushiekan levittäminen ladotulle alueelle ja sen harjaaminen tiiviisti kivien rakoihin. Tämä työvaihe toistetaan niin useasti kunnes saumat ovat täysiä.

Katso uusimmat referenssit ja kohteet ajankohtaista sivuiltamme!

Tutustu alla palveluihimme!

Tutustu myös muihin piharakennus palveluihimme:

Sepelöinti, Kivetykset, Altaat ja muurit, Nurmikon perustaminen

Tutustu myös pihanhoito palveluihimme:

Pensaiden leikkaus, Puunkaatu ja puunhoito, Nurmikon leikkaus, Haravointi ja puhtaanapito

Tutustu myös muihin palveluihimme:

Kantojyrsintä, Lumityöt

Luotettava Kumppani

Timanttipiha palvelee alueilla

Varsinais-Suomi: Turku, Aura, Raisio, Kaarina, Naantali, Salo, Koski, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Rusko ja Somero

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi